Alinghoek Toernooi 2015

Verslag

Het 24e Alinghoektoernooi zit er op, van 9 t/m 26 februari  streden de deelnemers voor een

plaats in de finale op 28 februari.

Om tot de finale te komen moesten er 16 sessies ( we hebben maar twee banen) afgewerkt worden om de 293 deelnemers te rangschikken in de diverse klasses.  Dat dit toernooi hoog aangeschreven staat blijkt wel want dit jaar hadden we nog weer meer deelnemers van buiten de regio Noord, uit Gelderland kwamen er wederom een groot aantal deelnemers en zelfs uit Maastricht en Haarlem liet men zich zien.

Tijdens de voorronde gaf B.Woordes van de Eendracht zijn visitekaartje even af met een score van 355 (gem. 8.887) inclusief een 90 score, bij de dames plaatste K.Heuvingh uit Groningen zich als hoogste gooister in de voorronde met 334 (8.350) hout voor de finale.

Op zaterdag middag 28-2 kwamen eerst de dames aan de baan om hun finale te spelen, in de A klasse stond de huidige Nederlands kampioene R.Kales  aan de baan en oud kampioene L.Lemmen en de nr.3  van 2015 K.Heuvingh, de overige deelnemers moesten dus aan de bak om het deze dames moeilijk te maken.

Toch waren het deze dames die gingen uitmaken wie er met de 1e prijs naar huis zou gaan alhoewel hun scores iets lager uitvielen dan in de voorronde. Uiteindelijk was het L.Lemmen die beslag wist te leggen op de eerste plaats met een kegel voorsprong op de nr.2 K.Heuvingh.

In de B klasse ging het tussen S.Verkerk en H.Broekema, laatstgenoemde ging met een keurige scoren van 300 (75 gemiddeld )als winnares naar huis.

In de C klasse ging de winst naar I.Huizinga met een score van 293 hout (73.25)

De eerste drie bij de dames in de diverse klasses:

Klasse A

H.v.Timmerem

Gooi ze Om

267

In de finale van de heren was dhr. B.Woordes wederom oppermachtig ( het gerucht gaat dat hij in Drouwen op trainingskamp is geweest) hij legde met een score van 354 beslag op de eerste plaats

en met zijn score in de voorronde erbij laat hij in 80 ballen 11 kegels staan wat een gemiddelde betekend van 8.86, een terechte winnaar!!

In de B klasse ging de winst naar dhr. B.Kaijser van WOP en in de C.klasse was het dhr. E.Bakker van DDD die voor het eerst in Drouwen kegelde en met de 1e prijs naar huis ging.

De eerste drie bij de heren  in de diverse klasses:

Klasse A

P.J.Bon

BKC Borculo

270

Tijdens de voorronde kon men het aantal gegooide poedels raden, hiermee was een kegelbal te winnen beschikbaar gesteld door Velthuis Kegelballen te Brummen en een levensmiddelenpakket.

Er is in de voorronde gegooid door 293 deelnemers en zij gooiden met zijn allen 11.720 ballen, het aantal gegooide poedels bedroeg  838.

De kegelbal met tas ging naar Dhr.R. Ploeger van kegelclub MAC uit Winschoten hij noteerde 840 poedels, de mand met levensmiddelen ging naar zijn clubgenoot Dhr. F.Siemons die 835 noteerde.

Volgend jaar hebben we een jubileum want dan gaan we voor de 25e keer dit toernooi organiseren,

we hopen u dan allen weer te mogen begroeten in Drouwen.

A.Lemmen